1e graad A-stroom

Wat leer je?

De eerste graad bestaat uit twee leerjaren. Bij jouw start in het secundair onderwijs kies je tussen een 1ste leerjaar A of een 1ste leerjaar B. In het eerste leerjaar A krijg je bij ons een zeer breed pakket aan vakken. Omdat we jou maximaal willen laten proeven van alles wat onze school te bieden heeft, komen heel wat vakken aan bod die je in de basisschool nog nooit hebt gekregen. Benieuwd welke? Neem maar eens een kijkje in de lessentabel hieronder. Indrukwekkend? Geen paniek! Wij zijn er immers om jou en je medeleerlingen te helpen en te leren genieten van een ontdekkingsreis door de ‘grote’ school!

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de 1ste graad A-stroom.

In de 1ste graad A-stroom word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

Toekomst

Je maakt voor het eerst kennis met onze school op het moment dat je in de 1ste graad zit. Dat wil zeggen dat we je heel veel ondersteuning geven en je helpen om de overstap uit het basisonderwijs zo vlot mogelijk te maken. Bovendien ga je tijdens die eerste graad op ontdekking: je leert nieuwe vakken kennen, maakt vrienden voor het leven en krijgt langzaam maar zeker zicht op je toekomst. Je zult zien dat je met onze steun sneller dan gedacht zicht krijgt op wat je in het tweede jaar en in de tweede graad wilt gaan studeren en welke vakken je minder of juist supergoed liggen. Als je dan zover bent, maken we samen de keuze die jou het beste ligt!

Scroll naar boven