1ste graad: Studieaanbod Sociaal-Technische Vorming

Wat leer je?

In het tweede jaar bieden wij STV aan, een jaar Sociaal-Technische Vorming. Klopt er een sociaal hart in je borst en wil je van mensen je studie-object maken, dan zit je in deze richting op je plaats. Samen met jou gaan we immers op zoek – zowel in theorie als in praktijk – naar de basis van werken in een keuken en van werken in een sociale omgeving. We leren je ook stapsgewijs welke techniek(en) er allemaal achter zit(ten) en tonen je hoe voeding en goede zorgen hun effect kunnen hebben op het menselijk lichaam.

Opbouw van de opleiding

Aardrijkskunde, Engels, Frans, Geschiedenis, Lichamelijke opvoeding, Natuurwetenschappen, Nederlands,…het is maar een greep uit het brede palet aan algemene onderwerpen dat je tijdens dit jaar kunt verkennen. Maar daar stopt het niet: in 2STV dompel je je onder in muziek en plastische kunsten én ga je ook op ontdekkingsreis in de boeiende wereld van Gezinstechnieken. Hieronder kun je de lessentabel raadplegen.

Toekomst

De opleiding Sociaal-Technische Vorming brengt leerlingen aan op een heel natuurlijke manier aan de start van een traject in Sociaal Technische Wetenschappen (in de tweede graad) en verder naar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (in de derde graad). Het is dus de ideale voorbereiding voor een sociale leerloopbaan die je in het Atheneum Hoboken helemaal kunt afwerken. Meer info over STW is hier te vinden; voor bijkomende informatie over GWW klik je best even hier. We wensen je een boeiende ontdekkingstocht toe!

Scroll naar boven