2de en 3de graad: Studieaanbod Onthaal en Administratie

Wat leer je?

Als je kiest voor onze richting Onthaal en Administratie, ben je bereid om een sprong in het werkveld te maken: we zorgen er uiteraard voor dat je stevig voorbereid bent, door je vakken als Kantoortechnieken, Dactylo en Toegepaste Economie voor te schotelen, maar leggen ook de nadruk op werken met mensen en bedrijven. Je gaat dus aan de slag in een opleiding die jou zeer goed van pas zal komen als je later het gezicht, de handen én het hoofd van een (of misschien wel je eigen) bedrijf wordt. Je gaat op zoek naar een eigen stageplek; krijgt de kans om het beste van jezelf te laten zien tijdens boeiende sessies werkplekleren en schaaft je brede algemene kennis bij in vakken als Project Algemene Vakken, Frans, Engels en Toegepaste Informatica. Een heel pakket dus, maar met een interessant resultaat!

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de richting Onthaal en Administratie.

In de richting Onthaal en Administratie word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie). Beslis je om een 7de jaar te doen, dan word je daarvoor permanent geëvalueerd en vallen de examens in dat jaar weg.

 

Toekomst

De richting Onthaal en Administratie is op een brede manier op het werkveld gericht. Wie erin afstudeert, kan aan de slag als administratief bediende of onthaalmedewerker in tal van bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare, communicatieve mensen die de zaak kunnen vertegenwoordigen. Daarom steken we tijdens de opleiding zoveel mogelijk praktijkervaring in je rugzak: zo kom je beslagen op het veld en kun je je talent laten spreken!

Scroll naar boven