Wat leer je?

Als je in de derde graad de keuze maakt om je te bekwamen in Economie en Wetenschappen, schrijf je je in voor een boeiende mix van deze twee vakgebieden. Met de basis die je in de tweede graad qua Wetenschappen en Economie hebt gekregen, ga je hier samen met je leraren aan de slag om je twee vakgebieden uit te diepen. Dat wil zeggen dat je nog een uur extra gas geeft voor Economie en Wetenschappen en dat je aan het eind van je opleiding zo klaargestoomd bent voor een verdere studie in één van deze twee richtingen. Al houden we je opleiding uiteraard breed genoeg: ook algemene en taalvakken blijven in je pakket zitten.

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de derde graad van onze richting Economie-Wetenschappen.

In de richting Economie-Wetenschappen word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

Toekomst

De richting Economie-Wetenschappen in onze derde graad is gericht op verder studeren. We zien onze leerlingen van hieruit vaak kiezen voor een vervolgstudie rond één van beide hoofdonderwerpen van hun einddiploma. Deze richting geeft je een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij je latere studies. De door- en uitstroommogelijkheden van leerlingen in Economie-Wetenschappen zijn prima: doordat je een zeer brede opleiding geniet, ligt een waaier aan studiekeuzes later voor je open.