Wat leer je?

Vroeger noemden we het Handel, maar Marketing en Ondernemen dekt als naam zoveel beter de opleiding die je hier kunt genieten. Je neemt samen met je leraren namelijk een duik in het economische leven, zowel vanuit theoretisch als praktisch oogpunt. De theorie die je verwerft in de klas, pas je meteen toe in mini-ondernemingen, op stage, tijdens eigen projecten,… Uit je pijp komen en je eigen initiatief laten spreken, is hier dus de boodschap. Naast een brede opleiding, waarin ook heel wat aandacht wordt besteed aan taal en algemene vakken, krijg je in Marketing en Ondernemen de kans om jouw ondernemende spirit aan te scherpen en een échte gooi te doen naar je eigen toekomst.

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in onze richting Marketing en Ondernemen.

In de richting Marketing en Ondernemen word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

 

Toekomst

De richting Marketing en Ondernemen in onze derde graad is zowel gericht op verder studeren als op het zoeken naar een job. Met dit diploma kun je er dus voor kiezen om meteen aan de slag te gaan, of je kunt kiezen om je nog verder te bekwamen in een vervolgopleiding. Veel van onze studenten gebruiken de opgedane kennis ook om een eigen zaak te starten. Deze richting geeft je ook een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij eventuele latere studies.