Wat leer je?

Je krijgt in onze tweede graad (het derde en vierde jaar) een sterke, brede basis in economisch denken en handelen. De leraren laten je de economische wereld verkennen en leren je de basisinzichten aan die je in latere jaren – als je in de derde graad kiest voor een economische richting – zal gebruiken om dieper en met meer inzicht te graven in het economische veld. Naast Economie wordt ook een gezonde portie Wiskunde en Talen meegegeven. Vakken als Biologie, Chemie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Lichamelijke Opvoeding en Informatica zorgen tenslotte voor een brede, algemene opleiding.

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de tweede graad van onze Economische richting.

In de richting Economie word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

 

Toekomst

De richting Economie in onze tweede graad is gericht op verder studeren. Ze geeft je een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij je latere studies. De door- en uitstroommogelijkheden van leerlingen in Economie zijn prima: doordat je een zeer brede opleiding geniet, ligt een waaier aan studiekeuzes later voor je open.