2de graad: Studieaanbod Wetenschappen


Wetenschappen

Wat leer je?

Je krijgt in onze tweede graad (het derde en vierde jaar) een sterke, brede basis in wetenschappelijk denken en handelen. De leraren laten je de wetenschappelijke wereld verkennen en leren je de basisinzichten aan die je in latere jaren – als je in de derde graad kiest voor een wetenschappelijke richting – zal gebruiken om dieper en met meer inzicht te graven in het wetenschapsveld. Naast Biologie, Chemie en Fysica krijg je ook een gezonde portie Wiskunde en Talen meegegeven. Vakken als Aardrijkskunde, Geschiedenis, Lichamelijke Opvoeding en Informatica zorgen tenslotte voor een brede, algemene opleiding.

In beeld

Peer teaching: het wérkt!

Peer teaching: het wérkt!

Biologie in huiveringwekkende actie.

Biologie in huiveringwekkende actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de tweede graad van onze Wetenschapsrichting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de richting Wetenschappen word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

Toekomst

De richting Wetenschappen in onze tweede graad is gericht op verder studeren. Ze geeft je een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij je latere studies. De door- en uitstroommogelijkheden van leerlingen in Wetenschappen zijn prima: doordat je een zeer brede opleiding geniet, ligt een waaier aan studiekeuzes later voor je open.