Studieaanbod Moderne Talen-Wetenschappen


Moderne Talen-Wetenschappen

Wat leer je?

Je hebt een hart voor wetenschappen én je houdt van talen? Niet bang van een bunsenbrander én flink internationaal ingesteld? Dan leer je in de richting Moderne Talen – Wetenschappen wat jij wilt leren. Als je in de derde graad deze keuze maakt, bouw je verder op de basis die je in de tweede graad qua Taal en Wetenschappen hebt gekregen. Je gaat hier samen met je leraren aan de slag om je twee vakgebieden uit te diepen. Dat wil zeggen dat aan het eind van je opleiding klaargestoomd bent voor een verdere studie in één van deze twee richtingen. Al houden we je opleiding uiteraard breed genoeg: met dit diploma op zak kun je later alle richtingen uit.

In beeld

 

MTWE2

Talen toepassen in Rome: zweten geblazen!

EcMT2

Gedichtendag: even de talenknobbel aanscherpen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbouw van de opleiding

 

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de derde graad van onze richting Moderne Talen-Wetenschappen. Je kunt klikken op de lessentabel om ze te vergroten.

 

Plaats voor lessentabel

 

In de richting Moderne Talen-Wetenschappen word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

 

 

Toekomst

 

De richting Moderne Talen-Wetenschappen in onze derde graad is gericht op verder studeren. We zien onze leerlingen van hieruit vaak kiezen voor een vervolgstudie rond één van beide hoofdonderwerpen van hun einddiploma. Deze richting geeft je een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij je latere studies. De door- en uitstroommogelijkheden van leerlingen in Moderne Talen-Wetenschappen zijn prima: doordat je een zeer brede opleiding geniet, ligt een waaier aan studiekeuzes later voor je open.