3de graad: Studieaanbod Economie-Moderne Talen


Economie-Moderne Talen

Wat leer je?

Als je in de derde graad de keuze maakt om je te bekwamen in Moderne Talen en Economie, ga je uitgebreid met deze twee vakgebieden aan de slag. Dat wil zeggen dat je de solide economische basis uit de tweede graad samen met je leraren uitdiept, maar dat je ook een duik neemt in het bad van de Moderne Talen (Frans, Engels, Duits). Wie naar de lessentabellen kijkt, ziet ook wetenschappen staan, wat maakt dat deze richting je voorbereidt op verder studeren en je een kennispakket cadeau geeft om U tegen te zeggen: breed, uitgebreid en zeer veelzijdig. Je wilt later een businessman of – vrouw worden en je klanten in de taal van Molière, Shakespeare of Goethe te woord staan? Dan is dit jouw richting!

In beeld

EcMT1

Iedereen bij de les? Dan gaan we ervoor!

Talen toepassen in Rome: even zweten!

Talen toepassen in Rome: even zweten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbouw van de opleiding

Hieronder kun je zien hoeveel lesuren aan elk vak worden besteed in de derde graad van onze richting Economie-Moderne Talen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de richting Economie-Moderne Talen word je verschillende keren geëvalueerd: je krijgt 4 keer een rapport voor dagelijks werk (half oktober, eind november, eind maart en eind mei) en twee keer de kans om punten te sprokkelen tijdens een examenperiode (voor de kerstvakantie en voor de grote vakantie).

Toekomst

De richting Economie-Moderne Talen in onze derde graad is gericht op verder studeren. We zien onze leerlingen van hieruit vaak kiezen voor een vervolgstudie rond één van beide hoofdonderwerpen van hun einddiploma. Deze richting geeft je een goede start in het verwerven van inzicht en het aanleren van een goede studiemethode die je zult kunnen gebruiken bij je latere studies. De door- en uitstroommogelijkheden van leerlingen in Economie-Moderne zijn prima: doordat je een zeer brede opleiding geniet, ligt een waaier aan studiekeuzes later voor je open.